Застрахователно право

Застрахователното право регулира отношенията, които възникват по повод сключени застрахователни полици между ползватели на застрахователни услуги и застрахователните организации. Застраховането е дейност по набиране на парични средства, образуване и управление на паричен фонд,  който се формира от вноски на застраховани лица. При настъпването на определени в договора или закона събития се изплащат определени парични суми от фонда. Субекти на застрахователното право в качеството на застрахована страна могат да бъдат както физически, така и юридически лица, а от друга страна застрахователи могат да бъдат само застрахователните организации. Застраховането предполага наличие на риск, вероятност от възникването на неблагоприятно събитие, което ще доведе до последици, засягащи имуществените или неимуществените блага. Целта е физическите и юридическите лица, когато са изложени на такъв риск да защитят интересите си.

Застрахователно право

Екипът ни от специалисти може да предложи следните услуги за разрешаване на Вашия правен казус на тема Застрахователно право:

Подготвяне на претенция, относно получаване на застрахователно обезщетение

Съдебна защита при отказ за плащане на обезщетение

Писмено възражение срещу отказ от застраховател

Юридическа консултация

 

Моля да имате предвид, че услугите, които предлагаме не са изчерпателно изоброени. Ако не намирате информация за Вашия правен казус, не се колебайте да ни потърсите в контактната форма на сайта или на посочения телефон.

Търсите решение на Вашия правен казус?

office@lawcompany.bg  9:00 – 18:00

Контактна форма

Екипът ни от специалисти може да предложи разрешаване на Вашия правен казус.

    Този сайт използва бисквитки, за да подобри предлаганите услуги. [Научи повече] View more
    [Приемам]