Интелектуална собственост

Правото на интелектуална собственост е сред най-динамично развиващите се отрасли на правото, като включва правила относно видовете закрила и съответните процедури във връзка с патенти, търговски марки, авторски права, защита на промишлен дизайн, географски означения и др. Например носител на авторско право върху дадено произведение на литературата, изкуството и науката обичайно е физическо лице, а именно авторът на произведението. Понякога е налице несъответствие между понятията „автор“ и „носител на авторското право“. Авторските права след смъртта на автора не се прекратяват, а преминават за определен период от време към неговите наследници, които стават носители на авторски права, но не са автори. В законоустановени случаи такива носители на авторски права могат да бъдат и юридически лица.

Съгласно закона за марките и географските означения, марката е знак, който е способен да отличава стоките или услугите на едно лице от тези на други лица и може да бъде представен в Държавния регистър на марките по начин, който позволява ясно и точно да се определи предметът на закрилата, предоставена с регистрацията. Такива знаци могат да бъдат например: думи, включително имена на лица, букви, цифри, рисунки, фигури, формата на стоката или на нейната опаковка, цветове, звуци или всякакви комбинации от такива знаци.

Интелектуална собственост

Екипът ни от специалисти може да предложи следните услуги за разрешаване на Вашия правен казус във връзка с Интелектуална собственост:

Регистрация на търговска марка

Подновяване на търговска марка

Подготвяне и/или преглеждане на договори за уреждане на авторски и сродни права

Лицензионни договори

Защита на интелектуална собственост

Спорове за интелектуална собственост

Процесуално представителство пред компетентните органи

 

Моля да имате предвид, че услугите, които предлагаме не са изчерпателно изоброени. Ако не намирате информация за Вашия правен казус, не се колебайте да ни потърсите в контактната форма на сайта или на посочения телефон.

Търсите решение на Вашия правен казус?

office@lawcompany.bg  9:00 – 18:00

Контактна форма

Екипът ни от специалисти може да предложи разрешаване на Вашия правен казус.

    Този сайт използва бисквитки, за да подобри предлаганите услуги. [Научи повече] View more
    [Приемам]